CLASSIFICACIÓ

Escull:
DE TAULA
Els jocs de taula acostumen a tenir un taulell o similar, tot i que n’hi ha que vas construint el taulell a mida que jugues. N’hi ha de molts tipus; econòmics, com podria ser 1920 Wall Street, d’estratègia, com MareNostrum Imperios, de construcció, com Catan, perquè puguis jugar amb la teva família, com per exemple Carcassone, per jugar amb la colla, com Camel Up, jocs que estimulen la creativitat, com Concept, col·laboratius, com l’Illa prohibida, wargames, com La batalla de Cardedeu… Pots trobar el joc que busques posant a la cerca una paraula relacionada!
DE CARTES
Els jocs de cartes solen ser més econòmics, els pots portar a tot arreu i en qualsevol lloc on hi hagi una taula, o a terra!, et pots posar a jugar. N’hi ha també per jugar amb la colla, com Bang!, familiars com Aventureros al tren, per jugar després de sopar com Black Stories, familiars com Tiro al pato, per posar a prova les teves habilitats com Cortex
Recorda! posa una paraula a la cerca i troba ràpidament el joc que busques!
O si ho prefereixes:
INFANTILS (Fins a 6 anys)

Ens referim a jocs exclusivament pensats per a infants de menys de 6 anys. En tenim per a nens i nenes a partir de 2 anys. Si coneixes HABA, sabràs de què parlem. Jocs pensats per un públic que ha d’aprendre moltes coses mentre s’ho passa bé. I el millor de tot, quan tu juguis amb ells, també t’ho passaràs bé!
PER A TOTS ELS PÚBLICS

A tots els jocs escrivim per a quina edat mínima estan pensats. Si posa 6 anys, vol dir que és un joc amb un reglament senzill, que podreu jugar fàcilment. Si posa 8 anys, requerirà una mica més de dificultat, però també serà un joc familiar i de reglament no gaire complicat. Si posa 10 anys, la cosa es complica, però no t’espantis, segurament serà un joc amb un reglament més complicat però encara dins de la categoria “per a tots els públics”…. És a dir, sabem si un joc té un reglament més o menys fàcil en funció de l’edat que posa a la caixa. Així que no et pensis que, si posa 6 anys, vol dir que és infantil. No necessàriament!
PER A EXPERTS

Generalment a “edat” posa que és per a majors de 14 anys, però potser tu en tens 35 i t’angoixa només entendre el reglament. Aquest tipus de jocs els hi hem obert un apartat perquè considerem que no tothom està disposat a passar més de dues hores fent una partida o llegint un reglament i aturant la partida perquè algú es vol sumar uns punts que no li toquen… Ara bé, si ets dels que juga i juga, li agraden els reptes i juga per jugar, en aquest apartat trobarà molt bones propostes!
imatges de Peggy – Marco