PER A QUI ÉS?

PUZZLES INFANTILS

Tots els infants haurien de fer puzzles ja que desenvolupen moltes aptituds que els seran imprescindibles al llarg de la seva trajectòria acadèmica. Concentració, imaginació, manipulació, abstracció, memòria, aptitud espacial… Ja des de ben petits en poden fer. A l’hora d’escollir un has de tenir en compte l’edat de la criatura (és a dir el número de peces que té el puzzle). Si l’esculls massa fàcil, s’avorrirà. Si l’esculls massa difícil, es frustrarà i acabarà dient: “no m’agrada fer-los”. L’edat és orientatiu, cada infant és diferent, si està acostumat a fer o no…

PUZZLES PER A ADULTS

Fer puzles enganxa. T’asseus al davant i vas col·locant peces mentre escoltes música, la ràdio, o deixes volar els pensaments. Ajuda a tenir autocontrol, a evadir-se de preocupacions, una estona en què només estem pendents de trobar la peça de tres cantons o d’un bony a la dreta i la satisfacció d’anar-lo completant.
Això a la major part de persones els relaxa, als impacients els pot irritar així que, abans de fer un puzzle, doncs que es prenguin una til·la! Hi ha puzzles més fàcils pels que s’inicien, i molt difícils pels que els agraden els reptes. Fixa’t bé amb la imatge que hauràs de completar ja que, t’ha d’agradar però també tingues en compte el grau de dificultat: si hi ha molts colors o és molt uniforme. Un cop fet, el pots emmarcar o senzillament guardar-lo encolat en una carpeta grossa, sempre és una satisfacció acabar-lo i veure aquell tros que t’ha costat tant, i la recompensa d’haver-ho aconseguit.

PUZZLES PER A LA GENT GRAN

Aquesta secció està pensada per a persones grans que tenen certes dificultats i necessiten estimular la seva memòria, motricitat, atenció, concentració… Les peces són més grans perquè els sigui més fàcil la seva manipulació i perquè no siguin d’una dificultat excessiva. A la gent gran, en general, no els agrada fer puzzles infantils, per això tenim aquesta secció amb imatges que els agradaran.